Szukaj |  Strona główna Lasku |  Album |  Użytkownicy |  Profil |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości |  Zaloguj  Rejestracja


Poprzedni temat «» Następny temat
Animalwester czyli sylwester na Lasku
Autor Wiadomość
dezaprobator 
Administrator


Wiek: 33
Posty: 137
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2013-12-08, 22:22   Animalwester czyli sylwester na Lasku

Gdyby ktoś pytał jakie przebrania na tego sylwestra to odpowiedź znajdzie poniżej.
_________________
 
 
yeż 
gatunek reliktowy


Posty: 123
Skąd: z lasu
  Wysłany: 2013-12-10, 00:27   Czy mamy zgadywać w którym przebraniu wystąpi Dezaprobator ?






A czy w ogóle Lechu o tym wie ?????????? :lol:

 
 
mareczek 

Posty: 23
Wysłany: 2013-12-13, 07:32   

Jeż się nie musi przebierać
 
 
yeż 
gatunek reliktowy


Posty: 123
Skąd: z lasu
Wysłany: 2013-12-13, 13:43   SYLWESTROWE KORYTO

Yeż się nie wyłamuje i uważa, że powinien przebrać się też :lol:
Był kiedyś xywester więc zapewne co nieco z przebrania zostało jeżeli myszy i mole nie skonsumowały, a przebierać to Mareczek się nie musi bo stale w salonie jako wyliniała maskotka na sianku przesiaduje i rodzynki wyżera :lol: :lol:
-----------------------------------------------------------------------------------------

S Y L W E S T R O W E / K O R Y T O

Ponieważ przewiduje się spore zbiegowisko roślinożernej, wszystkożernej i drapieżnej fauny, której trzeba zadać sensownej i utrzymującej w dobrej kondycji paszy treściwej (by się towarzystwo między sobą nie wygryzło) przeto moja propozycja wygląda następująco:

- smalec yeża (nie z jeża), który cieszył się poprzednio sporym wzięciem szczególnie wśród gości planujących lub nie wciągnięcie ponad standard flaszki więcej,

- żur, porządny taki po mojemu (kto już bywał to wie jaki)

- pieczonki jak z ogniskowego kociołka ale zapiekane w garze na piecu. Ostatnio robiłem je na Lasku dla ekipy z Pietraszonki i ku mojemu zaskoczeniu wyszły nadspodziewanie pozytywnie, (drugi gar pożyczy się od sąsiada Władka)

- jak bardzo będziecie chcieli ciasto drożdżowe to też się da zrobić :-P

Aby nie okupować pomieszczenia kuchennego i nie słyszeć oklepanego już hasła "łysy wy... z kuchni" planuję część potraw przygotować wcześniej i odstawić w bezpieczne i chłodne miejsce. Chodzi o żur i smalec natomiast w przeddzień Sylwestra ciasto a pod wieczór przygotować i wstępnie sprawić pieczonki tak by ok południa w sylwestra wstawić je na piec (zapiekają się 6 godzin)

Teraz surowce:
nie liczcie, że kupicie coś konkretnego w Koszarawie przed sylwestrem więc odpowiedni boczek, kapustę kiszoną i włoską, jakieś wędzone żeberka , cebulę i przyprawy czy coś podobnego kupię sam a rozliczymy się na koniec doliczając po parę zeta do kwoty sylwestrowej.
Ziemniaki kupi się na miejscu lub ktoś z Was przywiezie aby się później nie gonić po Koszarawie. No i trzeba będzie to wszystko wnieść na górę i tutaj również liczę na Was :roll:
Odpada nam kiełbasa bo Lechowi 5 kg zamrożonej zostało i ma ją przetrzymać do Sylwestra. Ma trzy nowe/stare lodówki więc jest gdzie chować :mrgreen:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Aby dobrze rozcieńczać tłuste (zależnie z jakiej części gara) podsyłam jeszcze raz namiary na odpowiednie dodatki smakowe:

http://www.lasek.102.pl/forum/viewtopic.php?t=373

Chciałem Wam wszystkim donieść , że zajebistą bibliotekę trafiłem - same "białe kruki", tutaj namiary :
http://www.janussa.pl/janus_partner.html
abyście wiedzieli gdzie w Waszych okolicach funkcjonuje sieć wspomnianych oddziałów :idea:

oraz:

http://www.janussa.pl/nasze_marki.html
polecam przede wszystkim trzecią półkę od góry z napisem "chłopska jakaś taka" :-P
nawet ostatnio przywiozłem i wszyscy gdy zobaczyli okładki to chcieli poczytać 8-) i poczytali stwierdzając, że lektura wciągająca :lol:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
A teraz dorzućcie coś od Siebie (przynajmniej po skromnym komentarzu) bo niby czasu jeszcze sporo a tak właściwie przy nadchodzącej przedświątecznej gonitwie to nie za wiele 8-)
---------------------------------------------------------------------
DOJAZD NA LASEK

[ Dodano: 2013-12-20, 11:36 ]
Warto by było się dogadać w temacie dodatków smakowych. Rzuciłem namiar powyżej ale dla tych , którzy nie zechcą się wysilić proponuję alternatywę by przyjechali POLONEZEM



Byłem ostatnio w Kauflandzie i stwierdziłem , że tak preferowana przez was kalfota o nazwie "Lubelska" wszelkiego śmiecia czy też "Soplica" nie mająca niczego wspólnego z Soplicą stoją po najniższej promocyjnej cenie i tak zdecydowanie za dużej w stosunku do ich bylejakości. Po prostu pospolita chemia ma swoją niską cenę. Proponuję zatem tę z obrazka z wytwórni z Łańcuta który ma własną produkcję spirytusu a nie skupuje byle czego jak wspomniane mieszalnie zapełniające dolne półki.
Raz w roku można się zmobilizować a wymieniona z obrazka była również widziana w sklepie na dole w Koszarawie :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13